Προσθέστε χρόνια στο σκύλο σας με 6 απλά βήματα

Προσθέστε χρόνια στο σκύλο σας με 6 απλά βήματα

Είναι βέβαιο πως αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να επεκτείνουμε κατά πολύ το μέσο όρο ζωής των σκύλων, όλοι οι σκυλογονείς θα πάσχιζαν για να το πετύχουν. Και αν σας λέγαμε πως υπάρχουν 6 –όχι και τόσο μαγικοί ή περίπλοκοι- τρόποι; Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής του σκύλου σας και να τον κρατήσετε κοντά σας για όσο περισσότερο γίνεται.

1. Σωστή διατροφή
Το γνωστό “είμαστε ο,τι τρώμε”. Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα της τροφής που καταναλώνει καθημερινά ο σκύλος σας επηρεάζουν την υγεία του. Συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρο σας για την ημερήσια δοσολογία που αντιστοιχεί στη ράτσα και την ηλικία του σκύλου σας και προτιμήστε υποαλλεργικές τροφές με ποικιλία στα συστατικά τους, όπως την Irma Grain Free με φρέσκο σολομό, για να του προσφέρετε καθημερινά ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

2. Σωματική άσκηση
Το μυστικό της μακροζωίας δεν είναι άλλο από την τακτική σωματική άσκηση. Γυμναστείτε παρέα με τον καλύτερο σας φίλο, αυξάνοντας τη διάρκεια ή και τους ρυθμούς της βόλτας στο πάρκο, και κανονίστε συχνά play dates με φιλικά σκυλάκια, για να ενισχύσετε τη φυσική του κατάσταση και να τονώσετε την αυτοπεποίθηση του.

3. Εκπαίδευση και δραστηριότητες
Η εκπαίδευση και τα παιχνίδια δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ, καθώς κρατάνε το σκυλάκι σας σε εγρήγορση και νιώθει καθημερινά ζωντάνια. Όσο μεγαλώνει το ζωάκι σας είναι σημαντικό να το κρατάτε απασχολημένο με δραστηριότητες που το ευχαριστούν και το βοηθάνε να κοινωνικοποιηθεί, ώστε να μη νιώθει στρες. Εξάλλου, ποτέ δεν είναι αργά να του μάθετε καινούρια tricks και να συσφίξετε τη σχέση σας.

4. Βούρτσισμα δοντιών
Πόσο συχνά βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας; Η στοματική υγιεινή είναι ένα ζήτημα που οι περισσότεροι σκυλογονείς αμελούν, αυξάνοντας, έτσι, τον κίνδυνο των βακτηριακών μολύνσεων. Τώρα η φροντίδα των δοντιών τους γίνεται παιχνιδάκι χάρη στα κατάλληλα παιχνίδια και τις λιχουδιές που θα βρειτε στο e-shop μας, αλλά και τις grain free τροφές μας που προσφέρουν δροσερή αναπνοή και γερά δόντια.

5. Επισκέψεις στο γιατρό
Δε χρειάζεται να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε τα ετήσια check-ups του σκύλου σας, ειδικά αν πρόκειται για ζωάκι μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμα και αν το σκυλάκι σας σφύζει από υγεία είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τακτικά τον/την κτηνίατρο σας, ώστε να γνωρίζει το ιστορικό του και να προλαμβάνει οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια μπορεί να προκύψει.

6. Απολαύστε την κάθε στιγμή
Αυτό που κάνει πραγματικά ευτυχισμένο το σκυλάκι σας είναι ο χρόνος που του διαθέτετε καθημερινά και οι στιγμές που περνάει δίπλα σας. Φροντίστε, λοιπόν, να απολαύσετε το κοινό σας ταξίδι και να συλλέξετε αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Similar Posts