Ας μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η σημερινή μέρα είναι μία καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε ξανά για τη δύσκολη καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων, αλλά και για το πώς μπορούμε έμπρακτα να αλλάξουμε τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Προσφέρετε τροφή και νερό

Καθημερινά η αναζήτηση τροφής και νερού γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ειδικά αν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Φροντίστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας αφήνοντας τακτικά λίγη τροφή και νερό σε ασφαλές μέρος.

Φιλοξενήστε ένα ζώο

Τις δύσκολες ημέρες του χρόνου η ζωή στο δρόμο μπορεί να γίνει ανυπόφορη και πολλές φορές επικίνδυνη. Αν οι συνθήκες του σπιτιού σας το επιτρέπουν, η φιλοξενία ενός αδέσποτου ζώου, έστω και προσωρινά, μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία τους

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζετε και να προστατεύετε τους τετράποδους φίλους μας –είτε οικόσιτους είτε αδέσποτους- είναι η ουσιαστική ενημέρωση για ζητήματα που τους αφορούν. Μελετώντας τους νόμους που υπερασπίζονται τη ζωή τους θα μπορείτε να καταγγέλλετε κακοποιητικές συμπεριφορές που παρατηρείτε σε βάρος τους.

Στηρίξτε μία φιλοζωική

Ο βασικός πυλώνας των φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων είναι τα άτομα που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που μας χρειάζονται. Απευθυνθείτε στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σας για να μάθετε πως μπορείτε να γίνετε οι ίδιοι εθελοντές. Σε περίπτωση που δε μπορείτε να παρέχετε οι ίδιοι κάποια βοήθεια στα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου σας, μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά το έργο των αντίστοιχων σωματείων.

Υιοθετήστε, μην αγοράζετε!

Αν σκέφτεστε να αναλάβετε άμεσα τη φροντίδα ενός ζώου, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε κάποιο καταφύγιο ζώων και να υιοθετήσετε υπεύθυνα ένα ζωάκι που σας χρειάζεται.

Similar Posts